Bullandö Handel

Skriv ut sidanStart > Nyheter
Start > Nyheter

Information kring branden och återuppbyggnad av butik!

Den 15/1 kl.16.00 gick brandlarmet till Securitas och vidare till räddningskåren som snabbt var på plats.
Tack vare bra insatser från räddningstjänsten, sjöräddningen och hyresvärd brann inte hela byggnaden ner och Krogen klarade sig.

Teknisk undersökning visar att branden startade i anslutning till en elcentral. Inget brott eller uppsåt till branden.

Nu har ett stort saneringsarbete påbörjats, brandrök har skadat det mesta av inredning/inventarier/varor/lokal mm.

Varor går till kassering. Dock har färgrummet klarat sig tack vare brandrummet och dessa varor kommer att REAs ut separat!

Inventeriner kommer nu att skickas för sanering eller kassering.

Planen så som vi tror och hoppas på:

Feb/mars/april/maj ev. juni: Lokalen saneras och återuppbyggs. Väggar, tak, golv, el, kylrum, färgrum, toa, personalrum mm.

April/maj/juni: inredning, utrustning, kassa, varor mm. installeras åter i butiken.

Det vore super om det kunde gå lite omlott. Då kanske vi kan få till så att tex: Entré, kioskdel, båtavd, kassa mm.
kan fungera lite vartefter allt blir klart, med avskärmningar till övriga bygget... och att vi kan få lite försäljning under
slutet på mars början på april?

Eller om vi kan få ihop något provisoriskt utanför butiken för försäljning över disk. men med lagret nära?

Allt sker iallafall i en snabb takt för att vi så fort det går kan komma tillbaka i drift. ("Macken" kommer igång nu i dagarna med internet)

Annelie jobbar nu med fullt fokus på möten och planering. (Försäkringsbolag, Marinan, Leverantörer mm)
Vi hänvisar även till Båtmagneten där mer information ges, samt hjälp med att få tag på båttillbehör mm.

Vi återkommer löpande med information kring läget av återuppbyggnaden.
Återigen stort tack för allt "pepp" vi kommer snart att öppna butiken igen. Var så säkra!

Med vänlig hälsning: Annelie och Lasse Ter-Borch

Se även artikel i


Praktiskt båtägande: https://www.praktisktbatagande.se/batnytt/efter-bullandobranden-da-kan-butiken-oppna-igen


Mitt i.se: https://www.mitti.se/nyheter/efter-branden-bullando-handel-reser-sig-ur-askan-6.19.57754.f51caf14fd 

 

 

 

 

 

 

2022-08-25

Öppettider under vinterhalvåret!

Nu när hösten närmar sig med stormsteg passar vi på att berätta om hur våra öppettider kommer se ut under vinterhalvåret.

Fr.o.m 29 augusti t.o.m 31 september övergår vi till ha öppet alla dagar i veckan, 10-16. Efter det, 1 oktober t.o.m 5 mars har vi öppet fredagar 10-16, och lör-sön 10-15. 

Vi vill också påpeka att vi har semesterstängt under v. 51 - v. 3. 

Ha en trevlig höst! :)


2022-08-07

Slut på högsäsongen!

Måndagen den 8 augusti börjar vi trappa ner efter högsäsongen. Då ändrar vi våra öppettider till 9-18, som innan sommaren.

Vi vill passa på att tacka för oss. Vi hoppas att ni har haft en trevlig sommar, och att vi ses nästa år! :)

img_5519.jpgimg_5532.jpg


2022-07-29

Personalvård fredag 5/8!

Fredagen den 5 augusti ändrar vi våra öppettider temporärt för dagen! Då har vi öppet 8-18. Varning för smått bakfull personal dagen efter.

Dessutom börjar högsäsongen gå över fr.o.m nästa vecka. Den 8/8 börjar vi återigen med att ha öppet från 9-18, varje dag. Vänligen var uppmärksam på dessa ändringar.

:)

fredag_5_8.png


2022-07-18

Sockerfrossa på Bullandö Handel!

Som vi skrivit på våran Instagram (@bullandohandel), har vi nu fått in en sockervaddsmaskin! Personalen har börjat öva för att få in snitsen på sockervaddssnurrandet, och det börjar se lovande ut. Än har inget datum satts för när sockervadden ska börja säljas, men håll ögonen öppna i butiken för mer information om detta.

Sockervadden kommer finnas tillgänglig i smakerna Purple Grape, Vattenmelon, och Bubblegum.

Utöver detta har vi också fått in nytt strössel till mjukglassen; Minipärlor, Sura Pärlor, Unicorn Pärlor, och Colakristaller! Fråga gärna efter smaker eller allergener vid behov. Vi gör vårt bästa för att minska korskontaminering.

:)


2022-06-22

Öppettider under och efter Midsommar!

Under midsommarhelgen avviker våra öppettider lite från det normala. Fredagen 24 juni, midsommarafton, har vi öppet 9-14. Alla andra dagar i veckan har vi öppet som vanligt.

Fr.o.m 27 juni ändrar vi återigen våra öppettider till hur de är under högsäsong; 8-20, alla dagar i veckan!

:)


2022-05-13

Nya öppetider!

Från och med 1/5 har vi öppet alla dagar 9-18


2022-03-04

Nu har vi öppet alla dagar!

Från och med 7/3 har vi öppet alla dagar 10-16

 


2021-08-31

Öppettider under höst och vinter!

Under höst och vinter har vi på Bullandö Handel öppet, men tiderna varierar lite från månad till månad. Här hittar ni en lista över alla våra öppettider under kommande halvår:

Från den 30 augusti till och med den 30 september, har vi öppet alla dagar, 9-16.

Från den 1 oktober till och med den 12 december, har vi öppet fredag till söndag, 10-15.

Efter den 12 december fram t.o.m den 27 januari går vi på Bullandö Handel på jullov.

Från den 28 januari till och med den 6 mars har vi öppet som innan jul; fredag till söndag, 10-15.

I september kommer Bullandö Marina att ha en visningshelg för både nya och begagnade båtar, den 18-19 september. Vi hoppas på fint väder och att många hittar ut hit.

Ha en trevlig höst!


2021-08-08

Ändrade öppettider!

På grund av att vi närmar oss slutet av sommarsäsongen, så byter vi på Bullandö Handel öppettider från och med imorgon, den 9 augusti. Istället för att ha öppet 8-20, blir våra nya öppettider 9-18. Detta innebär också en hel del andra förändringar. Bland annat kommer matvarusortimentet att successivt tunnas ut, ju mer sommaren närmar sig sitt slut, och chokladdoppen för mjukglassen är bortplockad för i år.

Bland annat kommer Bullandö Sjömack att vara obemmanad, och det kommer endast att gå att tanka via kortpelaren på baksidan av stugan. Om denne är ur funktion, ringer man upp till affären och betalar sen där uppe. 

Vi tackar för en trevlig högsäsong, och önskar er alla en trevlig sensommar!


2021-07-15

Nyheter för denna vecka!

Fr.o.m idag, den 15 juli, så har Folkhälsomyndigheten inlett fas 2 av sin plan för att avveckla coronarestriktionerna. Vad detta betyder för oss på Bullandö Handel är att vi nu inte längre behöver räkna antalet kunder som är inne i butiken. Tidigare har vi haft 15 st av våra fina, röda kundkorgar ståendes utanför entrén, men nu står dessa på ordinare plats, innanför dörrarna. Dock ber vi att våra kunder fortsätter visa hänsyn till varandra och håller avstånd inuti butiken, både till andra kunder men också våran personal.

Vidare till nyheter orelaterade till ovanstående, så har vi äntligen fått in våran efterlängtade leverans från Schweppes. Vi på Bullandö Handel har ingått i en kampanj tillsammans med Schweppes, i samband med lanseringen av deras nya smak, Schweppes Spritz. Varje kund som tankar kommer att få en gratis 50cl flaska på köpet. Håll även utkik efter våran mack-personal. De kommer att ha på sig unika kläder, bl.a tröjor och kepsar, i samband med denna kampanj.

Ha en fortsatt trevlig sommar!


2021-07-04

Högsäsong på Bullandö Handel!

Nu under juli månad är det högsäsong på Bullandö. Med tanke på detta har vi några nu säsongsbegränsade erbjudanden. Bl.a är det nu möjligt att få sin mjukglass doppad i våran chokladdopp. Detta kostar 5 kronor extra, så säg till i kassan om du känner dig sugen.

Utöver detta har vi också ett samarbete med Capri-Sun. Vid köp av två stycken Capri-Sun-drycker kan man få ett par strumpor eller en gymnastikpåse med på köpet. Gäller så länge lagret räcker.


2021-06-27

Förlängningar av Covid-19 relaterade restriktioner i butiken!

Fr.o.m imorgon, den 28 juni, kommer vi på Bullandö Handel att ställa ut våra kära kundkorgar framför entrén varje dag. Även vardagar! Detta kommer att vara relevant fram till och med att Regeringen har avvecklat, eller lättat på, restriktionerna för butiker och restauranger.

Vi hoppas att åtminstone regeln gällande antalet personer i butiker kan lättas, och att det kommer att räcka med att hålla avstånd från varandra, men det återstår att se när detta kommer att hända. Tack för att ni håller avstånd och följer vårat system gällande kundkorgarna!


2021-05-18

Nytt system gällande Covid-19 restriktioner i butiken!

I samband med Länsstyrelsens restriktioner gällande antal kunder tillåtna i butiker, så har vi på Bullandö Handel infört ett räknesystem för att kunna följa dessa. På helgdagar och röda dagar kommer vi placera 15st av våra kundkorgar utanför butiken. Varje kund, oavsett om man ska handla eller bara är i sällskap, måste ta en av dessa kundkorgar i hand för att få komma in. När korgarna är slut måste resterande kunder vänta utanför tills en korg blir ledig.

Gällande barn kan det vara svårt att avgöra om dem ska ha en korg eller inte, men som regel brukar vi säga att barn som är stora nog att dem skulle kunna gå in i butiken på egen hand, också måste hålla i en korg. 

Tack för att ni håller avstånd!


2021-03-04

Bullandö Handel har nu öppet varje dag!

glassbox.jpgNu har äntligen Bullandö Handel slagit upp portarna på riktigt för säsongen! Annelie med personal har från och med denna vecka öppet varje dag. Välkommen ner och shoppa!

Glassboxen är påfylld, då är det vår!

 

 


2021-03-26

Öppningshelg på marinan!

I helgen är det stor öppningshelg! Bullandö krog slår upp portarna efter vinteruppehållet och även Glassfabriken öppnar upp med nya spännande smaker. Passa på att även gå förbi Pelle P som laddat på med ny klädkollektion inför året eller gå in och smaka på Bullandö Handels nygräddade bullar!

Hamnkontoret dröjer ännu en liten stund och öppnar först helgen efter påsk.

Välkomna!

 


2021-03-04

Nu går det bra att tanka igen!

 

 

 

 

Adress    

Bullandö Handel
Bullandövägen 30
139 56 Värmdö

Kontakt

Telefon:
08-571 450 58

E-post:
bullandohandel@gmail.com